Valitse sivu

Pitkällisen harkinnan jälkeen olen päätynyt siihen, etten enää asetu ehdolle tämän kevään kuntavaaleissa.

Lähdin ensi kertaa ehdolle kuntavaaleissa vuonna 2008, vaikken tiennyt kunnallisesta päätöksenteosta juuri mitään. Demokratia toimii parhaiten, kun jokainen tekee vähän, ja matkan varrella olen kyllä oppinut paljon.

Olen näiden kolmen kauden aikana kokenut päätöksenteossa asioita, joita vain harva kuntapäättäjä saa kokea. Olen saanut arvioida tilapäisessä valiokunnassa kunnanhallituksen luottamusta, äänestää vaa’ankielenä kuntaliitoksesta ja johtaa valtuustossa puhetta, kun lasteni aikoinaan käymä alakoulu lakkautettiin – ja olen saanut olla mukana, kun Siuntio pelasti junaliikenteensä liittymällä HSL:ään ja kun Siuntio päätti uuden sivistyskampuksen rakentamisesta.

Kaikkein kiitollisin olen ihmisistä, joita olen saanut oppia tuntemaan. Kuntalaisia, päättäjiä ja viranhaltijoita Siuntiossa ja muualla, aateveljiä ja -sisaria kautta Suomen.

Paitsi että kuntavaaleissa päätetään, minkä ryhmien väkeä valtuustossa istuu, niissä myös ojennetaan päätöksenteon viestikapula seuraavalle osuudelle. Vien Siuntion Vihreiden lopullisen ehdokaslistan kunnantoimistoon tiistaina 4. toukokuuta. Ottaisitko sinä viestikapulan vastaan?